EPD för Altechs panelradiatorer redan på plats

PRESSMEDDELANDE - 13 SEPTEMBER 2022

 

Från och med den 1:e september i år har Altechs panelradiatorer en miljövarudeklaration, eller en EPD - Environmental Product Declaration. En miljövarudeklaration för en byggprodukt beskriver produktens miljöpåverkan ur hela dess livscykel. Dessa indata används för att göra en livscykelanalys (LCA) för byggnader, och är ett effektivt redskap för att kunna välja de mest miljövänliga produkterna.

 

I Sverige ska hela bygg- och fastighetssektorn ha infört gränsvärden till 2027, men EPD:n för panelradiatorerna visar hur Altech redan idag jobbar systematiskt med att förse kunder med objektiv, jämförbar och tredjepartsverifierad data om sina produkters miljöprestanda. 

 

- Det riktigt glädjande att komplettera vår omfattande produktinformation även med miljövarudeklarationer. EPD:n för våra panelradiatorer ett naturligt steg i vårt löpande arbete med att förse våra kunder med information om hur våra produkter påverkar miljön, säger Ioannis Tzelepis, marknadschef för Altech.

 

 

------

Altech lanserar luftavfuktare

PRESSMEDDELANDE - 1 SEPTEMBER 2022 13:50

 

Nu utökar Sveriges ledande leverantör av installationsprodukter för vs- och kylmarknaden, Altech, sitt produktsortiment med ännu en högkvalitativ nyhet: luftavfuktare!

 

Altechs Luftavfuktare är framtagna med prestanda och funktionalitet i fokus, och används i slutna utrymmen inomhus som i tvättrum, kök, badrum och källare för att motverka hög luftfuktighet.

 

Funktioner:

• Tyst drift
• Automatisk avfrostning
• Kontinuerlig tömning med slang
• Indikator vid full hink
• Klarar lågtemperaturdrift ner till 5 °C
• Förinställda lägen
• Justerbar kontroll av luftfuktighet
• Tvättbart filter
• Barnlås

 

Altech är specialiserade på produkter för vs- och kylinstallationer. Inom sortimentet finns ett stort lagerlagt utbud hos ett åttiotal återförsäljare runt om i landet samt på vårt centrallager – tillgängligt för leverans dagen efter beställning.

 

Altechs Luftavfuktare finns på plats och redo för leverans till våra kunder.

 

Till produkten >>

 

------

Altech lanserar energieffektiva fläktluftvärmare och luftridåer

Altech, Sveriges ledande leverantör av installationsprodukter för vs-och kylmarknaden, lanserar fläktluftvärmare och luftridåer med både AC och EC motorer. De kan kopplas mot system för fastighetsautomation (BMS) via Modbus RTU (EC motorer), och är robusta produkter designade för optimal funktion och effektiv prestanda även vid låga fläkthastigheter.

 

Luftridåerna skapar förutsättningar för en önskad temperaturkomfort inomhus oavsett årstid, ridåerna håller ute både kyla och värme. Produkten är därför lämplig vid exempelvis köpcentrum och lagerbyggnader. Altechs dörroptimeringsfunktion ger full täckning av dörröppningen samtidigt som energiförbrukningen reduceras med upp till 40%.

 

Altechs fläktluftvärmare är designade för optimal funktion, tyst drift, enkel installation och är lämpliga för uppvärmning av handelslokaler, lager- och industribyggnader. Med avancerad kalenderfunktion och fläkthastighetskontroll möjliggörs sänkta driftskostnader.

 

- Produkterna kännetecknas av god kvalitet, hög funktionalitet och energieffektivitet. De är helt i linje med det övriga sortimentet inom Altech och kompletterar vårt redan stora utbud för kvalitativa vs-installationer, säger Ioannis Tzelepis, marknadschef för Altech.

 

Altech är Sveriges ledande varumärke för installationer inom vs. Inom sortimentet finns ett stort lagerlagt utbud hos ett åttiotal återförsäljare samt på vårt centrallager, tillgängligt för leverans dagen efter beställning.

 

Fläktluftvärmare EC >>

Fläktluftvärmare AC

Luftridåer >>

 

------

Altech lanserar ett nytt sortiment av cirkulationspumpar för värmesystem

Altech, som är specialiserade på installationsprodukter inom vs och erbjuder ett brett sortiment, kommer nu med en helt ny serie cirkulationspumpar för värmesystem.

 

De nya pumparna är utformade för att passa de vanligaste måtten inom svensk byggstandard: 130 och 180 mm. De nya pumparna har en tryckhöjd på 4, 6 eller 8 meter och levereras med snabbkoppling för elanslutning samt isolerskål.

 

Pumparna tål upp till 50 % glykolhalt, och de kan antingen styras med konstant­trycksreglering eller 3 fasta hastigheter.

 

Det nya sortimentet av cirkulationspumpar för värmesystem finns inom kort tillgängligt i ett 80-tal butiker hos Dahl Sverige, runt om i landet. Beställning kan även göras online på www.dahl.se.

 

Mer om cirkulationspumpar >>

 

------

Fokus på minikulventiler

Altech minikulventiler är tillverkade i förkromad avzinkningshärdig mässing. Ventilerna finns i flera olika utföranden för att passa i de vanligast förekommande installationerna. För att säkerställa optimal funktion är samtliga modeller försedda med ett vred som är spärrat vid 90° öppning, med undantag för trevägsventilen som inte har någon spärr. Vredet går enkelt att demontera om du i stället önskar avstängning med skruvmejsel.

Minikulventilerna är tillverkade för tappvatteninstallationer, värmesystem och kylinstallationer.

 

Mer info i produktbladet >>

Till produkterna >>

 

 

------

Fokus på vattenfilter

Altech vattenfilter är avsedda för anläggningar med eget vatten. Våra filter finns i olika varianter: bomulls-, kombi- (kol/partikel), kol- och nylonfilter. Filtren ska monteras i vattenanläggning med maxtryck 8 bar och flöde enligt tabellen nedan. Alla filterpatroner har en längd på 250 mm, en standardlängd som passar de flesta filterhus. Filterbehållaren är försedd med luftningsventil och ansluts via invändig gänga, G25.

 

Funktioner och egenskaper hos behållare och filterpatroner

 • Filterbehållare i slagtålig plast med mässingsförstärkta anslutningar (G25).
 • Bomullsfilter minskar sediment.
 • Kombifilter kol/partikel minskar sediment, lukt, smak och viss missfärgning.
 • Kolfilter minskar partiklar, lukt, smak och färg.
 • Nylonfilter för grovfiltrering, minskar sediment och är tvättbart.

Till produkterna >>

 

Det är viktigt att följa våra rekommendationer angående vattenflöde och max. arbetstryck. Det finns annars risk för skador på blandare och hushållsmaskiner kopplade till vattensystemet. Tänk även på att filtren i huvudsak är partikelavskiljande. I första hand bör ett vattenprov lämnas in, för att utesluta problem som behöver avancerad rening. Vi samarbetar här med BWT Vattenteknik. Flaskor och formulär för vattenprover finns i ditt närmaste Dahlcenter.

Till produktbladet >>

 

Tillbehör Altech vattenfilter

 • Filternyckel används vid byte av filter i filterbehållaren.
 • O-ring används i filterbehållaren. 
 • Vägghållare i plast för filterbehållaren. Finns som enkel och dubbel. 

 

 

 

------

Fokus på vridspjällventiler

Vridspjällventiler monteras mellan flänsar. De används till avstängning av medier som ventilens spjällskiva och sätespackning är resistenta mot, till exempel värme och kyla, bland annat inom industri. Dimensioner: DN50–DN200. Temperaturområde: EPDM -20 °C till +120 °C. EPDM kan inte användas för oljeprodukter. Altechs vridspjäll är epoxymålade.

 

Funktion och konstruktion

• Gjutet ventilhus med centriskt spjäll
• Genomgående spindel
• Mjuktätande säte
• Spjället kan stoppas i flera positioner
• Toppfläns enligt ISO5211
• Hög hals för isolering

 

 

------

Altech breddar sitt sortiment med blyfria kulventiler i mässing – bra för både människor och miljö

Altech, ett av Sveriges ledande varumärken för installationsprodukter inom vvs, kyla och 
industri, breddar nu ytterligare sortimentet – med blyfria kulventiler i mässing. De nya ventilerna
är för tappvatteninstallationer och har ett blyinnehåll under 0,1 procent.

 

Altech blyfria kulventiler är godkända av Byggvarubedömningen och uppfyller en efterfrågan av miljösäkrade produkter för hållbara vvs-installationer.

 

Produktprogrammet omfattar de flesta ventilstorlekar och finns både med låg och hög hals samt i följande utföranden:

 • Invändig gänga (G10 upp till G50)
 • Lödkoppling (DN12 upp till DN54)
 • Klämringskoppling (DN12 upp till DN54)
   

Kulventilerna är utrustade med vita handtag för att särskilja dem från andra alternativ. Tillbehör i Altech kulventilsprogram passar även till det nya blyfria utbudet.

 

Altech ställer höga krav för alla produkter i produktutbudetErfarenheten och arbetsprocessen samt ett kontinuerligt underhåll av befintliga produkterserier säkerställer en god produktutveckling med hög kvalitet. Detta medför även att Altech kan erbjuda några av branschens mest omfattande systemgarantier.

 

– För Altech omfattar dessutom begreppet kvalitet mer än den tekniska kvaliteten hos enskilda produkter, vi lägger även stor vikt vid korrekt och väldokumenterad information, miljöbedömningar och certifieringar, säger Mathias Lindh, som är marknadschef på Altech, och fortsätter: Vi vet vad som krävs i byggprojekten. Dessutom ser vi också till att hålla hög produkttillgänglighet för vårt breda sortiment. Vi ser alltid till helheten, där varje enskild produkt är av betydelse för att kunna säkerställa varuflödet i varje projekt.

 

Altech erbjuder sina kunder och övriga aktörer i byggprocessen en effektiv och trygg arbets­process. De kunder som arbetar med Altech har direkt tillgång till heltäckande produktinformation, och sortimentet finns även åtkomligt via projekteringsverktyg såsom Magicad och BIMobjects.


Altech återfinns via Dahl Sverige AB, Sveriges ledande vvs-grossist med ett åttiotal butiker runt om i landet och en nätförsäljning med detaljerad produktinformation.

 

Till produkten >>