Altech lanserar energieffektiva fläktluftvärmare och luftridåer

Altech, Sveriges ledande leverantör av installationsprodukter för vs-och kylmarknaden, lanserar fläktluftvärmare och luftridåer med både AC och EC motorer. De kan kopplas mot system för fastighetsautomation (BMS) via Modbus RTU (EC motorer), och är robusta produkter designade för optimal funktion och effektiv prestanda även vid låga fläkthastigheter.

Luftridåerna skapar förutsättningar för en önskad temperaturkomfort inomhus oavsett årstid, ridåerna håller ute både kyla och värme. Produkten är därför lämplig vid exempelvis köpcentrum och lagerbyggnader. Altechs dörroptimeringsfunktion ger full täckning av dörröppningen samtidigt som energiförbrukningen reduceras med upp till 40%.

Altechs fläktluftvärmare är designade för optimal funktion, tyst drift, enkel installation och är lämpliga för uppvärmning av handelslokaler, lager- och industribyggnader. Med avancerad kalenderfunktion och fläkthastighetskontroll möjliggörs sänkta driftskostnader.

- Produkterna kännetecknas av god kvalitet, hög funktionalitet och energieffektivitet. De är helt i linje med det övriga sortimentet inom Altech och kompletterar vårt redan stora utbud för kvalitativa vs-installationer, säger Ioannis Tzelepis, marknadschef för Altech.

Altech är Sveriges ledande varumärke för installationer inom vs. Inom sortimentet finns ett stort lagerlagt utbud hos ett åttiotal återförsäljare samt på vårt centrallager, tillgängligt för leverans dagen efter beställning.

Produkterna finns i lager från juli 2022.